Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте! След като продадох колата си вече идва неизбежното. От отдавна съм фен на Алфа Ромео, но сега вече съм решен да се сдобия с един екземпляр от марката. Изключително много ми харесват 147-ците и съм се спрял конкретно на една обява. Ще съм благодарен на коментар за колата на някой по-запознат колега или ако някой от форума случайно познава колата, още по-добре.
    Става въпрос за следната Алфа - https://www.cars.bg/offer/c2795614
    Благодаря на всички отзовали се предварително.
    П.С. Ако никой не може да ми каже нищо, за какво да гледам при евентуален оглед на колата, защото усещам, че това е моята бъдеща кола.

Comment

• Kaк да ти го кажа най-културно, без да се обидиш и без да се разсърдят "заклетите алфисти" ...

Teя коли (156, 147, ГТ) са мислени и проектирани през 96та година. За тогава са били супер, но за стандартите на 2008 са били доооста остарели вече.
      Некомфортни и друсащи. Шумни. С вечно тропащо окачване...
      За 7500 лева има доста по-сполучливи и по-комфортни коли от тези щайги.
      И друг път съм го казвал. За 2-3, маааксимум 4 хил лева, покупката на кола от 156 семейството е добър избор. За 7000 лева не си заслужава, направо е безумие.
      156 2.0TS

Comment

• Покупката на диамантен пръстен също е безумие (просто камък), но хората дават и повече от 7000 лв...
        Колата от обявата не я знам, но изглежда добре (скъпа ми се вижда и на мен).
        Бих предпочел по-евтина и да се разправям аз по сервизите, но да съм сигурен кое и кога е сменяно.
        146 1.3 боксер 1996г.
        156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

• Благодаря ви за бързите отговори. Честно казано не ми пука особено за комфорта в колата. Избрах Алфа със сърцето си. Не минавам повече от 10к на година, затова имам предвид, че комфорта не е нещото, което да ме накара да си избера кола. Също така съм в такава възраст, че външният вид е от голямо значение(ако изобщо има такава възраст, в която за един заклет автомобилен фен да не дава значение външният вид). Работата е, че и на мен ми се вижда доста скъпа колата, но нямам времето да започна да стягам кола, още повече в това време на годината. Сигурен съм, че колата от обявата със сигурност не е перфектна и ще има работа по нея. Бих се простил с тези пари, вместо да започна да стягам някоя за 4-5 хил. лв. Наистина много ми харесва и не ми пука дали е морално остаряла. За тези пари не бих си купил Ауди А3 или VW Голф, които може би са по-добър вариант що се отнася до комфорт, ергономичност и т.н. Единствената алтернатива на 147цата е 159, но според мен за тези пари ще трябва да налея още няколко хил. в нея за да я видя в желаното състояние и отивам доста над бюджета си, пък и не ми е необходима толкова голяма кола (смятам че 159 е доста по-обемна от 147).
          Надявам се да ме разбирате за казаното по-нагоре понеже го нахвърлях ей така за бързо. И все пак очаквах да ме подкрепят хора от форума, вместо да се опитат да ме разубедят-нещо което ще стане доста трудно

Comment

• Първоначално публикувано от vesselin47 Покажи съобщение
            ....Единствената алтернатива на 147цата е 159, но според мен за тези пари ще трябва да налея още няколко хил. в нея за да я видя в желаното състояние и отивам доста над бюджета си....
            Ако не те е подгонило времето, точно до края на годината да извършиш покупката, си в грешка. Моята я взех горе-долу за такива пари и няма нещо от което да съм останал разочарован. "Налял" съм и едно обслужване за около 300 лв. и това е. Просто не бързах с избора.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:21.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Също така съм в такава възраст, че външният вид е от голямо значение
              Не мислиш ли че външния вид на 147 подхожда повече на момичета? Нещо като фиат 500, мини купар и vw beetle и т.н...

За мен от както бях малък си ми е в представите, че 156 е мъжката алфа а 147 е женската.

Между другото имам три приятелки със 147.
              А аз имам кабел за диагностика и се преструвам че много разбирам
              156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                Kaк да ти го кажа най-културно, без да се обидиш и без да се разсърдят "заклетите алфисти" ...

Teя коли (156, 147, ГТ) са мислени и проектирани през 96та година. За тогава са били супер, но за стандартите на 2008 са били доооста остарели вече.
                Некомфортни и друсащи. Шумни. С вечно тропащо окачване...
                За 7500 лева има доста по-сполучливи и по-комфортни коли от тези щайги.
                И друг път съм го казвал. За 2-3, маааксимум 4 хил лева, покупката на кола от 156 семейството е добър избор. За 7000 лева не си заслужава, направо е безумие.
                Аз пък имам обратните наблюдения - колкото по-нова е една кола, толкова повече друса. Може би чак последните 2-3 години тенденцията пак се промени, защото на хората им писна от дървено возещи премиум коли и джипове.
                Иначе, тази конкретна алфа е Q2 (торсен диференциал), екстра която се цени особено много от рацерите алфисти. Въпреки това, и според мен цената е твърде висока, но може и да си струва, ако всичко е в топ състояние.
                '05 166 V6
                '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Ами както написах по-нагоре продадох си старата кола, сега ползвам чужда, мога да го правя още 2-3 седмици, макс до НГ. Колкото по бързо успея да си намеря кола, толкова по-добре за мен. И отново ще кажа, че нямам особено време да се занимавам много с ходене по майстори, както и не мога да обикалям много разглеждайки коли. Колкото по-читава е колата, толкова по-добре за мен. И дори и да не бързам не знам как да разпозная читавата кола, ще разчитам на човек, който уж разбира и ще идва с мен на огледите..

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                    Аз пък имам обратните наблюдения - колкото по-нова е една кола, толкова повече друса. Може би чак последните 2-3 години тенденцията пак се промени, защото на хората им писна от дървено возещи премиум коли и джипове.
                    Това е заради модата с големите джанти и ниските гуми.
                    Но например стандартен голф 5 вози много по-добре от голф 4.
                    И за жулиетата казват, че е по-комфортна от 147, но не мога да потвърдя, не съм карал.
                    А4 2009г е по-комфортна от А4 2005г.
                    А8 2005г е по-комфортна от А8 2001г.
                    И така нататък...
                    За джиповете си прав, те са си дървени, за да не се обръщат.

---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

Първоначално публикувано от vesselin47 Покажи съобщение
                    Ами както написах по-нагоре продадох си старата кола, сега ползвам чужда, мога да го правя още 2-3 седмици
                    Търси 156.
                    Малко по-евтина от 147.
                    Малко по-висок клас. Малко по-качествен интериор.
                    Всички мотори стават без jts.
                    156 2.0TS

Comment

• Аз това за мъжката и женската кола не го приемам. Ако не ми харесваше толкова точно този модел нямаше да питам точно за него. 156 може да е по-висок клас, но 147 ми харесва повече. Аз съм доста дребен и съм карал Е класа и Пежо 206 досега. В пежото се чувствах по-комфортно, колкото и глупаво да звучи. Добре де не по-комфортно, но по-естествено.*
                      Last edited by vesselin47; d.m.y г., 17:39.

Comment

• Колега, просто се качи и в двете коли и реши коя ти харесва повече като ги покараш и разгледаш какво предлагат. Мен лично таблото на 156 ме кефи повече от на 147, но пък 156 няма нито един cupholder да кажем - нещо което мога да преглътна. Другото е че според мен 156 вози по-комфортно, защото е по-дълга, но пък не е толкова маневрена като 147. Разлика в двигателите няма толкова много, но примерно 156 има Q4, което е 4х4, а 147 го няма. Преценяш си какво ти трябва и какво не и така избираш. И аз в началото гледах за 147, но накрая 156 ми хареса много повече.
                        2005 156 1.9 JTD 115
                        2004 GT 2.0 JTS 165

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          Това е заради модата с големите джанти и ниските гуми.
                          Но например стандартен голф 5 вози много по-добре от голф 4.
                          И за жулиетата казват, че е по-комфортна от 147, но не мога да потвърдя, не съм карал.
                          А4 2009г е по-комфортна от А4 2005г.
                          А8 2005г е по-комфортна от А8 2001г.
                          И така нататък...
                          За джиповете си прав, те са си дървени, за да не се обръщат.

---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:58 ----------

Търси 156.
                          Малко по-евтина от 147.
                          Малко по-висок клас. Малко по-качествен интериор.
                          Всички мотори стават без jts.
                          Да, но не само заради модата с джантите. Другото е заради уж по-голямата сигурност - понеже така нареченият moose test дава точки за сигурността и всички почнаха да правят по-твърдо окачване за да могат да го вземат с по-висока скорост и да получат повече завездички. Което е нож с две остриета, особено когато настилката не е гладка.
                          Относно аудитата, не знам как са, но при БМВ, мерцедес и френските е точно обратното:
                          E39 вози по меко от E60
                          C класите возят все по-твърдо като почнем от W201
                          Пежо, Рено, Ситроен: колкото по-нови, толкова по твърди и дървени.
                          Аз примерно умирам от срам като карам по АМ Хемус и ме застигне хидравличен ситроен - минава покрай мен с 200 а аз следя подскачам на всяка неравност и псувам Даже старият форд ескорт е по-добър за такива лунни пейзажи, пък нека се накланя в завоите.
                          '05 166 V6
                          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• При 156 има 2.4 и 2.5

Comment

Здравейте! След като продадох колата си вече идва неизбежното. От отдавна съм фен на Алфа Ромео, но сега вече съм решен да се сдобия с един екземпляр от марката. Изключително много ми харесват 147-ците и съм се спрял конкретно на една обява. Ще съм благодарен на коментар за колата на някой по-запознат колега или ако някой от форума случайно познава колата, още по-добре.
                              Става въпрос за следната Алфа - https://www.cars.bg/offer/c2795614
                              Благодаря на всички отзовали се предварително.
                              П.С. Ако никой не може да ми каже нищо, за какво да гледам при евентуален оглед на колата, защото усещам, че това е моята бъдеща кола.
                              Здравей и добре дошъл,

ориентирал си се към най-хубавият модел на 147, браво!
                              Гледал съм и съм карал колата от обявата, надявам се да ме послушаш и да се ориентираш към друга кола. Тази имаше доста боядисвани детайли, уж трябва да е ремапната, а тя вървеше по-малко от стоковата ми 47ца 140кс. Лайсните Q2 които са задължителни на праговете като отвориш вратите ги няма, също липсваше и задния спойлер. След разговор с приятел се оказа, че познава колата и беше споделил, че Q2 дефакто го няма, аз нямаше как да разбера на пробното шофиране дали е там.
                              Знам, че е трудно, но ако искаш наистина добър екземпляр, запази търпение и ще излезе не след дълго.

147 сравнение със 156 е много по-маневрена както казаха колегите, електрониката с която е оборудвана е доста по-модерна спрямо 156. Материалите, които са използвани са на по-високо ниво ... мисля, че като цяло е по-добрият автомобил от двата, като единствен минус е, че не разполага с 5 цилиндровите дизели и 2.5 6-така.

Q2 или Quaife диференциал може да се сложи на автомобила и след покупката, като цената му е около 1500лв. Предвид това, че си склонен да отделиш такава крупна сума за червеното Q2 - моят съвет е да смениш стратегията, като се оглеждаш за хубав дизелов екземпляр до 4-5 хил лева, а вече след това можеш да сложиш диф, педали, огледала, спойлер и окачване.

При оглед бих те посъветвал да обърнеш внимание как пуши и как върви колата, съединителя дали е мек и къде отлепя. Окачването е добре да не скърца и тропа. Много бързо се износват воланите и копчетата им, при запазени и не изтъркани е първи знак за запазен автомобил.
                              Проверявай всичко по електрониката дали работи!

Успех и ако има друго с което да помогнем, пиши!
                              Now: 156 2.5 V6 24V
                              Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                                Здравей и добре дошъл,

ориентирал си се към най-хубавият модел на 147, браво!
                                Гледал съм и съм карал колата от обявата, надявам се да ме послушаш и да се ориентираш към друга кола. Тази имаше доста боядисвани детайли, уж трябва да е ремапната, а тя вървеше по-малко от стоковата ми 47ца 140кс. Лайсните Q2 които са задължителни на праговете като отвориш вратите ги няма, също липсваше и задния спойлер. След разговор с приятел се оказа, че познава колата и беше споделил, че Q2 дефакто го няма, аз нямаше как да разбера на пробното шофиране дали е там.
                                Знам, че е трудно, но ако искаш наистина добър екземпляр, запази търпение и ще излезе не след дълго.

147 сравнение със 156 е много по-маневрена както казаха колегите, електрониката с която е оборудвана е доста по-модерна спрямо 156. Материалите, които са използвани са на по-високо ниво ... мисля, че като цяло е по-добрият автомобил от двата, като единствен минус е, че не разполага с 5 цилиндровите дизели и 2.5 6-така.

Q2 или Quaife диференциал може да се сложи на автомобила и след покупката, като цената му е около 1500лв. Предвид това, че си склонен да отделиш такава крупна сума за червеното Q2 - моят съвет е да смениш стратегията, като се оглеждаш за хубав дизелов екземпляр до 4-5 хил лева, а вече след това можеш да сложиш диф, педали, огледала, спойлер и окачване.

При оглед бих те посъветвал да обърнеш внимание как пуши и как върви колата, съединителя дали е мек и къде отлепя. Окачването е добре да не скърца и тропа. Много бързо се износват воланите и копчетата им, при запазени и не изтъркани е първи знак за запазен автомобил.
                                Проверявай всичко по електрониката дали работи!

Успех и ако има друго с което да помогнем, пиши!
                                Много благодаря за информацията. След казаното със сигурност се отказвам от този автомобил и ще ходя да огледам следният другата седмица ако все още не е продаден: https://www.cars.bg/offer/c2877704
                                По този всичко изброено от теб си изглежда наред Q2 лайсни, спойлерът. Само джантите не са типичните, но това бих го преглътнал. Главно заради Q2 диф-а ми се ще точно такъв екземпляр 147-ца да си намеря. Ще гледам изброените от теб неща. Ако в скоро време не попадна на читава такава май ще трябва да се насоча към 159. Отново ти благодаря за всичко казано!

Comment

Working...
                                X